Tips til utleier

Airbnb_Logo.svgDet har blitt veldig populært å bruke nettsteder som Airbnb for å skaffe seg et sted å bo når man besøker en annen by være seg i inn- eller utland. Dette er jo i det store og hele et uregulert marked ettersom det er så nytt derfor er det i stor utstrekning opp til leietaker og utleier å bestemme hva slags vilkår som skal gjelde for utleieforholdet. De fleste store formidlere som det nevnte airbnb har derfor satt opp sine egne regler for hvilke plikter og rettigheter de to partene i utleieforholdet har i forhold til hverandre.
Argumentet om at det er lett å bli lurt når man benytter seg av slike nettsteder er derfor betydelig svakere dersom man bruker et av de etablerte nettstedene som formidler. Likevel er det jo alltid slik at det ikke er sikkert at begge parter oppfyller sine forpliktelser, og da kan det jo bli problemer.

Ting du bør huske på

For deg som leier ut kan det derfor være smart å ta enkelte forholdsregler.

  • Sjekk altså hva andre skriver om din potensielle leietaker. De fleste nettstedene har jo en slik funksjon der begge parter kan legge igjen kommentarer om hverandre. I seg selv en god forsikring.
  • Fjern også saker som de er redd for. Det kan være sølvtøy og andre verdigjenstander, men også slike saker som lett kan gå i stykker og som har en stor affeksjonsverdi for deg.
  • Meld også fra til forsikringsselskapet at du leier ut. Det behøver man ikke gjøre fra gang til gang, men det er smart at selskapet vet at andre enn deg og dine ferdes i leiligheten.
  • Det bør også naboer og andre i nærheten vite, f.eks. styret i sameiet eller borettslaget.
  • Legg alltid frem en huskeliste over hva gjesten må vite og huske for å få fullt utbytte av oppholdet.

Reply